Het landgoed van Michael Jackson, Neverland, staat nu al drie jaar te koop. In 2015 kwam het op de markt voor 100 miljoen dollar, maar inmiddels is de prijs gezakt naar 67 miljoen. Mocht je nog net iets minder budget hebben dan dat, maar toch graag een stukje Neverland willen kopen, dan kan dat. Een treintje uit Neverland wordt geveild, en de startprijs is slechts 2000 dollar.

Het gaat om een kleine locomotief met daarachter vier wagons, die op een klein spoor rond een boom reed, meldt Bloomberg. Het is dus niet de grotere locomotief die over het hele terrein ging, maar alsnog een uniek item. De trein werd op Michael Jacksons verzoek op maat gemaakt in Duitsland. Het treintje werd in 2009 door een fan gekocht, toen de King of Pop zelf al voorzichtig enkele items van zijn ranch op de markt bracht. Hij woonde, sinds de beschuldigingen dat hij kinderen zou hebben misbruikt op Neverland, namelijk niet meer op het landgoed. 

De locomotief van de Neverland-trein

De fan heeft het treintje nooit gebruikt, maar meteen in de opslag geplaatst. Omdat hij nu ziek is doet hij een deel van zijn verzameling weg en hij hoopt dat de rest een plek in een museum of tentoonstelling zal krijgen. Eén bod is dus al binnen: dat van 2000 dollar. De verwachting is dat de opbrengst minimaal het tienvoudige zal zijn. Je kunt op de site van de 'Legends of Hollywood and Music Auction' nog meebieden tot en met 24 maart.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.