Hij is misschien wel de grootste producer ooit uit de geschiedenis van de popmuziek. Quincy Jones produceerde de ene na de andere hit met legendes als Michael Jackson, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald. Hij won 27 Grammy awards waar hij in totaal maar liefst 79 keer voor werd genomineerd.

Binnenkort verschijnt er een Netflix documentaire over Jones. In een promotie-interview voor die serie gaat de 84-jarige Jones helemaal los. Zo heeft hij nare herinneringen aan de eerste ontmoeting met The Beatles toen die net door waren gebroken. "Ze waren de slechtste muzikanten ter wereld. Het waren 'no-playing motherf*ckers!' Paul McCartney was de slechtste basgitarist die ik ooit gezien heb en Ringo Starr....man, breek me de bek niet open." 

Ook over Michael Jackson, met wie hij voor het album ‘Thriller’ 8 Grammy’s won, doet hij een boekje open. "Ik vind het heel vervelend om te zeggen, maar Michael heeft veel liedjes gestolen. De reden hiervan was hebzucht." 

In het interview zegt Jones verder de échte moordenaar van John F. Kennedy te kennen: "Sam Giancana, de bekende maffiabaas uit Chicago, is een bekende naam onder de Kennedy-complottheoristen, zowel door zijn hulp bij het verkrijgen van stemmen in de staat Illinois voor de presidentiële verkiezingen in 1960, als bij de aanslag op JFK in 1963. Er was een connectie tussen JFK, Frank Sinatra en de maffia, waaronder Giancana. Maar... We moeten hier niet verder publiekelijk over spreken”.

Aan het eind van het interview stelt de 84-jarige dat hij een affaire heeft gehad met Ivanka Trump, de dochter van de huidige president. "Ze heeft de mooiste benen die ik ooit heb gezien. Jammer dat ze zo'n vader heeft."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.