Meer dan 300 medewerkers van elektriciteitsmaatschappij Tepco werken momenteel hard om een meltdown in een van de reactoren van de kerncentrale in Fukushima te voorkomen. Een meltdown zou de radioactieve straling enorm vergroten. Japan leeft nog steeds in angst. Wat staat ze te wachten als er een meltdown plaatsvindt? Hoe ernstig is de situatie op dit moment?

Ook militaire helikopters zijn vandaag begonnen met het blussen van de kerncentrale in Fukushima. Grote hoeveelheden zeewater moeten de defecte reactoren koelen en nucleaire kettingreacties tegengaan.

Het officiële dodental is vandaag opgelopen tot 5321. Het aantal vermisten bedraagt 9329. Verwacht wordt dat het uiteindelijke aantal doden nog veel hoger zal zijn.

De Amerikaanse autoriteiten zetten inmiddels vliegtuigen in om hun in Japan verblijvende landgenoten op te halen. Veel westerse landen raden hun inwoners aan het land zo snel mogelijk te verlaten.

.

Japan probeert meltdown te voorkomen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.