radio LIVE tv LIVE
meer NPO start

Caroline van den Heuvel

Caroline van den Heuvel

Caroline van den Heuvel studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en haalde een propedeuse Theaterwetenschap.

Ze heeft regelmatig vanuit oorlogs- en rampgebieden gerapporteerd. Zo heeft zij in de jaren '90 uitgebreid de oorlog in Bosnië en Kosovo verslagen. En tijdens de tweede golfoorlog verslag gedaan vanuit Noord Irak. Verder heeft ze de Tsunami vanuit Sri Lanka verslagen en was ze binnen 24 uur na de aardbeving ter plekke op Haïti. Caroline is regelmatig terug geweest op de Balkan; onder andere In Servië en Bosnië na de arrestatie van Karadzic en de arrestatie van Mladic.

Ze deed verslag van de rellen in Londen. Ze heeft Paddy Hill, eén van de Birmingham Six, geïnterviewd en het afgelopen jaar de crisis vanuit Spanje verslagen. Verder heeft Caroline in Nederland verschillende verhalen over psychiatrie gemaakt. Ze heeft jarenlang de zaak Lucia de B. gevolgd. Verhalen gemaakt over overbevolking die tot veel discussie hebben geleid en onder andere Frederik Willem de Klerk, Kofi Annan, Isabelle Allende en de Israelische schrijver Amoz Oz geïnterviewd.

Tweets van Caroline Meer angle-right

Bijdragen van Caroline van den Heuvel Meer angle-right