Het verhaal van Sprotje de kat krijgt veel aandacht. Sprotje gedroeg zich, volgens haar baasje, nogal vervelend tijdens een feestje en daarom stopte hij de kat in de oven. Het beestje raakte zwaar gewond, maar krijgt nu steun van vele kanten. Een crowdfundingsactie om haar medische kosten te betalen is een groot succes.

Het incident vond plaats in het Belgische Kortrijk. De Oekraïense eigenaar van Sprotje verklaarde na afloop dat hij "de oven heus niet op 200 graden zette". Desalniettemin waren de gevolgen voor de kat verschrikkelijk. Het beestje hield zware verwondingen over aan haar verblijf in de oven. De foto's van de gehavende kat worden druk gedeeld op sociale media. Spijt heeft de eigenaar niet: "Er bestaan veel ergere dingen, zoals een mens neersteken of neerschieten." Hij riskeert 6 maanden cel, 16.000 euro boete en een levenslang verbod op het houden van dieren.

Sprotje, nu weer in betere tijden

Duizenden euro's voor verzorging

Dierenartsen uit Kortrijk hebben het beestje gered, maar daarmee was nog niet alles opgelost. Het dier heeft uitgebreide verzorging en dure medicijnen nodig. Vandaar startten ze een crowdfundingsactie. De artsen hadden 500 euro nodig om de verzorging van Sprotje te kunnen betalen. "Sprotje zal weken, misschien maanden heel veel wondzorg, infuus, medicatie en verbandwissels nodig hebben", is te lezen bij de actie.

Wat de artsen waarschijnlijk niet hadden verwacht: de teller staat inmiddels al ver boven de 12 duizend euro! Honderden mensen doneerden geld, en 250 mensen uit Vlaanderen, Wallonië én Nederland hebben al aangegeven het dier te willen adopteren.

Sprotje is dan weliswaar zwaar gewond maar wel hard op weg de rijkste kat van de Benelux te worden! Het gaat volgens haar artsen inmiddels redelijk met Sprotje: "Ze eet, ze spint en ze geeft kopjes."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.