Het Bureau Beroepsziekten van de FNV gaat proberen een schadevergoeding te regelen voor tientallen oud-werknemers van Dupont in Dordrecht.

Het gaat om vrouwen die op de Lycra-afdeling van het chemiebedrijf hebben gewerkt. Die zeggen zwangerschapsproblemen te hebben gekregen door het werken bij de Lycra-afdeling.

Het garen van Lycra is gemaakt met een kleurloos oplosmiddel DMAc. Deze stof is giftig. Bij de Lycrafabriek is tientallen jaren onveilig gewerkt. Hoe kansrijk zo’n zaak is en hoe toon je aan dat zo’n stof de veroorzaker van de problemen is, daarover praten we met Dr. Atie Verschoor, onderzoeker effecten gevaarlijke stoffen. Ook spreken we met oud-medewerker Romy.

Romy (L) met andere oud-medewerkers die ook een kindje verloren.

Heeft u op uw werk ook wel eens te maken (gehad) met gevaarlijke situaties en wat doet u in zo’n geval? 

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. Verslaggever Mischa Blok bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.