Veel kiezers zweven nog en tussen PvdA en SP zijn nog een groot aantal zetels te verdelen. Er staat kortom veel op het spel in het ‘debat op links’ vanavond in EenVandaag. Wie overtuigt het meest op thema’s als zorg, economie en integratie? Weet Lodewijk Asscher zich terug te knokken in de campagne, of heeft Emile Roemer het beste verhaal?

Direct na de uitzending stelden kijkers via Facebook vragen aan de twee lijsttrekkers. Deze live-sessie is hier terug te zien.

De PvdA staat in de peilingen al jaren strak op 12 zetels, een verlies van liefst 26 zetels ten opzichte van de vorige Kamerverkiezingen. De SP doet het iets beter, maar gaat er ten opzichte van 2012 nauwelijks op vooruit en blijft stijf op 15 zetels steken.

Wat moeten Asscher en Roemer doen om die linkse stem terug te winnen? EenVandaag legde het voor aan het de achterban. Gijs Rademaker presenteert de resultaten en kijkt waar de linkse stem naar toe is gegaan. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.