Vanavond in de politieke nieuwstrend onder andere een voorbeschouwing op het debat op links tussen vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) en oppositieleider Emile Roemer (SP).

Morgen treffen de de lijsttrekkers van PvdA en SP elkaar voor een debat bij EenVandaag. In de politieke nieuwstrend blikt politiek commentator Remko Theulings vooruit op het debat waarin de onderwerpen economie, zorg en immigratie zullen worden aangesneden.

Roemer staat te popelen om Asscher, de vice-premier van het kabinet te confronteren met de ellende die mede onder zijn leiding is veroorzaakt. Asscher op zijn beurt claimt dat hij de gedoodverfde linkse kandidaat is in het politieke spectrum. Een clash op links kortom, is onvermijdelijk. 

Lijsttrekkers als presentator

Het is de laatste jaren een trend: lijsttrekkers die worden uitgenodigd om hoofdredacteur of presentator te zijn. Zo hoorden we vandaag onder andere Alexander Pechtold de fileberichten lezen op NPO Radio 1.

PVV-lijsttrekker Geert Wilders was te gast bij omroep WNL. Hij kondigde het NOS journaal op geheel eigen wijze aan en maakte daar direct een politiek statement van: