De één vertegenwoordigt de enige linkse regeringspartij, de ander de grootste linkse oppositiepartij. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) en oppositieleider Emile Roemer (SP) staan op vrijdag 10 maart lijnrecht tegenover elkaar in EenVandaag. Onder leiding van presentator Pieter Jan Hagens debatteren de heren vanuit de EenVandaag-studio. Het debat op links vindt plaats drie dagen voor het veelbesproken debat tussen Mark Rutte en Geert Wilders op maandag 13 maart.

Hoofdredacteur René van Brakel: “Het is sinds de start van de gesprekken met de politieke partijen vorig jaar onze ambitie geweest om meerdere debatten te organiseren, om zoveel mogelijk kiezers te bedienen en verschillende geluiden te laten horen. Ik ben daarom blij dat Lodewijk Asscher en Emile Roemer de uitnodiging aannemen om bij EenVandaag met elkaar in debat te gaan.”

"We hebben ook andere partijen de gelegenheid geboden om bij EenVandaag met elkaar in debat te gaan. Zo lang het kan, maken we daar uiteraard ruimte voor. We kiezen bij EenVandaag voor één-op-één-debatten onder meer omdat we beperkte zendtijd hebben, een half uur. Een debat met meerdere partijen zou in de relatief korte zendtijd geen recht doen aan de onderwerpen die ter sprake komen. Verder vinden we de vorm van één-op-één-debatten journalistiek inhoudelijk heel sterk," aldus van Brakel.

De verkiezingen bij Radio EenVandaag

Met nog drie weken tot de Tweede Kamerverkiezingen staat ook Radio EenVandaag in het teken van de campagne. In de maand maart komt het programma iedere vrijdag live vanuit zijn eigen politiek café in Den Haag. Hierin ontvangt presentator Suzanne Bosman verschillende politieke gasten en duidt Kees Boonman het politieke nieuws. Gijs Rademaker vertelt over de uitslagen van het EenVandaag Opiniepanel en iedere week verzorgt een andere band de live muziek.