De woningmarkt in Nederland heeft het slechtste kwartaal sinds het begin van de kredietcrisis in 2008 achter de rug. Dat blijkt uit cijfers van de NVM. Het aantal verkochte huizen bij NVM makelaars daalde liefst 15,6 procent ten opzichte van het laatste kwartaal in 2011. De zorgen in met name de bouwsector nemen daardoor stevig toe. Leek men vorig jaar nog te hopen op voorzichtig herstel in de loop van 2012, nu is de verwachting dat de bouw ook de komende jaren blijft stagneren. De roep om duidelijkheid vanuit Den Haag neemt hierdoor toe.

Toch is het niet overal kommer en kwel. EenVandaag bezoekt een nieuwbouwproject in Hattem waar met name de starterswoningen binnen korte tijd werden verkocht. Architect Rob Moritz van 19 Het Atelier legt uit waarom dit project wel goed uitpakt.

Bouwend Nederland-directeur Joep Rats ziet de stagnerende trend in Nederland echter doorzetten en wil duidelijkheid uit het Catshuis. Hem spreken we in een nieuwbouwwijk in Zwolle, waar de markt voor nieuwbouwwoningen flinke vertraging heeft opgelopen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.