Agressie en geweld tegen politieagenten lijkt de laatste jaren steeds erger te worden. Ook Wim Hermans krijgt ermee te maken tijdens zijn nooddienst als er vanuit het ziekenhuis een oproep komt. Een man zwaar onder invloed van coke en whiskey moet van de IC af maar wil niet. De man wordt gewelddadig: Hermans krijgt meerdere karatetrappen tegen zijn hoofd en valt op de grond. 

Hermans dacht dat zijn laatste uur geslagen had. Hij is al 39 jaar politieagent, maar zoiets als dit is hem nog nooit overkomen, zelfs niet tijdens zijn jaren bij de ME. “Bij de ME is het ook heftig, maar dan weet je dat er iets heftigs gaat komen.” Toch is hij nu weer aan het werk, ook in de nooddienst. “Ik ben heel goed opgevangen door mijn collega’s,” vertelt hij. Maar de gebeurtenis zit hem nog hoog, hij blijft ermee bezig.

Volgens Hermans is de agressie erger geworden en de agent lijkt vaak de boeman in de media; hij vindt dat er maar een deel van het verhaal belicht wordt. Ook de filmpjes op YouTube laten niet zien wat ervoor en erna gebeurt. Daarom pleit hij voor het dragen van een bodycam, zodat alles wat er gebeurt wordt geregistreerd. Hij zou zich daar een stuk veiliger door voelen.

  • Bekijk hier het onderzoek van EenVandaag onder ruim 3500 politieagenten over veiligheidsgevoel, waardering en politieke steun.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.