Het boek Judas van Astrid Holleeder is uitverkocht. In het boek vertelt ze over het leven met haar oudste broer Willem en de terreur die hij ook in het gezin zaaide. Op zaterdag verscheen het in de boekwinkels, en in één dag vlogen bijna alle 80.000 exemplaren over de toonbank. Vandaag kondigde uitgeverij Lebowski dan ook een tweede druk aan, van liefst 170.000 stuks.

Een onthullend en onthutsend boek over het eigen leven waarvan er in no time duizenden exemplaren over de toonbank vliegen: dat hebben we eerder gehoord. In 2014 kwam voormalig topvoetballer Wim Kieft met het boek KIEFT, een biografie over zijn turbulente leven. In het boek onthulde Kieft dat hij ruim achttien jaar verslaafd was aan cocaïne. Van de biografie werden zo’n 160.000 exemplaren verkocht. Het werd het best verkochte boek van 2014.

Niet alleen vlogen beide boeken als zoete broodjes over de toonbank. Een andere overeenkomst zit hem in de noodzaak van de opbrengsten van het boek. Kieft belandde na zijn succesvolle voetbalcarrière in de schuldsanering en kon de opbrengsten van zijn biografie goed gebruiken. Astrid Holleeder is gestopt met werken als strafrechtadvocaat en heeft dus ook baat bij een goede verkoop van haar boek.

In EenVandaag een gesprek met de auteur van KIEFT, Michel van Egmond, over de samenwerking met de voormalig topvoetballer, het waarom van KIEFT en het grote succes ervan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.