O.a.: Van debattijgers tot Netflix-kijkers: hoe vaak zijn Kamerleden aanwezig? * 'Als het aan de Herenboeren ligt worden we allemaal de baas over onze eigen boerderij'

Van debattijgers tot Netflix-kijkers: hoe vaak zijn Kamerleden aanwezig? Marianne Thieme (PvdD) is onzichtbaar, PVV-Kamerleden zijn vaak afwezig, er zijn drie verborgen VVD'ers en Roelof Bisschop van de SGP is de heuse debatkoning. Deze feiten blijken uit onderzoek van EenVandaag naar het aantal gevoerde debatten per Kamerlid van het afgelopen jaar. * 'Als het aan de Herenboeren ligt worden we allemaal de baas over onze eigen boerderij'. Melk, eieren, groenten en vlees direct van eigen land op je bord. Het kan tegenwoordig door zelf een eigen boerderij te runnen. En dankzij het fenomeen Herenboeren is het misschien wel makkelijker dan ooit. Het concept maakt de consument tot landheer. De initiatiefnemers hebben plannen om de komende jaren nog tientallen van dit soort Herenboerderijen uit de grond te stampen. * Negen op de tien medewerkers in de gehandicaptenzorg hebben last van agressie. Medewerkers in de gehandicaptensector hebben buitensporig vaak te maken met agressie en geweld op de werkvloer. Slechts zeven procent van de medewerkers in de gehandicaptenzorg heeft nog nooit met agressie te maken gehad. Dat blijkt uit een onderzoek van vakvereniging CNV Zorg & Welzijn. 'Als de cliënten niet lekker in hun vel zitten, merk je dat als medewerker ook meteen', zegt Jonan van Beest. * Onzichtbaar en onderschat: werken met een psychische aandoening. Autisme, schizofrenie, een burn-out of een depressie. Ruim vier op de tien Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening. Voor veel van hen is het lastig werk te behouden of aan een baan te komen. Terwijl uit onderzoek blijkt dat werk juist een positieve invloed heeft op het afnemen van klachten. Hulpverlenende organisaties slaan de handen ineen om mensen met een psychische aandoening aan werk te helpen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.