Amerikaanse president Donald Trump heeft de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un afgeblazen. Dit deed Trump naar aanleiding van de vijandige uitlatingen van Kim Jong-Un. De president heeft de ontmoeting, die 12 juni zou plaatsvinden, per brief afgezegd.

De recente verklaringen uit Pyongyang betuigen volgens de Amerikaanse president van "enorme woede en open vijandigheid." Trump schrijft in zijn brief "het ongepast te vinden om de vergadering door te laten gaan." 

In deze tweet staat de brief van Trump: 

"Ik keek ernaar uit om u daar te ontmoeten", schrijft Trump in zijn brief. "Maar het lijkt mij ongepast om deze vergadering door te laten gaan na de open vijandigheid en enorme woede die u heeft getoond in uw meeste recente verklaringen." 

De president noemt het "een gemiste kans en een droevig moment in de wereldhistorie." Hij hoopt dat de meeting op een ander moment wel door kan gaan. Daarnaast bedankte hij de Noord Koreaanse leider voor het vrijlaten van gijzelaars en noemde het "een prachtig gebaar."

KIJK EN LEES OOK:

Eerder was er ook al twijfel of het topoverleg door zou gaan. Doordat Noord-Korea vorige week een overleg met de zuiderburen plotseling af zei doordat er een gezamenlijke militaire oefening zou zijn van de VS en Zuid-Korea.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.