Medewerkers in de gehandicaptensector hebben buitensporig vaak te maken met agressie en geweld op de werkvloer. Slechts 7 procent van de medewerkers in de gehandicaptenzorg heeft nog nooit met agressie te maken gehad. Dat blijkt uit een onderzoek van vakvereniging CNV Zorg & Welzijn. “Als de cliënten niet lekker in hun vel zitten, merk je dat als medewerker ook meteen”, zegt Jonan van Beest.

Van Beest is werkzaam bij zorginstelling Sherpa in Baarn en begeleidt mensen met meervoudige beperkingen en met moeilijk gedrag. “Je bent een verlengstuk van je cliënten, je helpt hen elke dag om contact te maken met de buitenwereld. Dat is buitengewoon mooi maar ook veeleisend werk. Geen dag is hetzelfde. Als zij niet lekker in hun vel zitten, merk je zelf dat ook meteen. En ja, dat kan inderdaad in een klap resulteren, of spugen of bijten.” 

Agressie-incidenten in de gehandicaptenzorg nemen toe

70 procent van hen heeft last van fysieke agressie zoals slaan, bijten, schoppen en knijpen, en 80 procent heeft te maken met verbale agressie als schelden en dreigen. Eén op de vier medewerkers heeft last van agressie door familie of bekenden van cliënten. Meer dan de helft van de respondenten ziet het aantal agressie-incidenten de laatste tijd toenemen. Belangrijkste oorzaken zijn: te weinig collega’s, krappe bezetting en te veel tijdelijke flexkrachten.

 Slechts 7% van de respondenten heeft nooit met een vorm van agressie te maken gehad

Schokkend resultaat

“Als vakbond begrijpen we dat agressie in deze sector voorkomt”, zegt de voorzitter van CNV Zorg & Welzijn Anneke Westerlaken. “Maar we weigeren om het als een normaal verschijnsel te accepteren. Dit is een schokkend resultaat.” Westerlaken pleit voor meer gekwalificeerd personeel, betere lonen en meer stabiliteit in de teams om het hoge aantal agressie- incidenten omlaag te brengen.

Mooi maar veeleisend werk

Jonan van Beest beaamt dat agressie veel voorkomt maar ziet ook mogelijkheden om binnen de eigen organisatie oplossingen te vinden: “Bij onze instelling krijgen we regelmatig feedback, er wordt gesproken over incidenten, wat het met je doet en hoe het een volgende keer misschien te voorkomen is.”

Meer dan de helft van de respondenten ziet het aantal agressie-incidenten toenemen

Minister de Jonge lanceert plan voor gehandicaptenzorg

Donderdag 24 mei 2017 is er een Algemeen Overleg Gehandicaptenbeleid van de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. CNV Zorg & Welzijn heeft een brief aan de leden van deze commissie gestuurd om aandacht te vragen voor de resultaten van het onderzoek. 

Minister Hugo de Jonge wil in juni een plan voor de gehandicaptenzorg lanceren. CNV Zorg & Welzijn vraagt om het onderwerp agressie in het plan mee te nemen en medewerkers zelf een stem te geven in het bedenken en uitvoeren van de plannen.

reactie

Minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) 

“Agressie in de gehandicaptenzorg komt regelmatig voor, maar mogen we nooit normaal gaan vinden. Er is voldoende personeel nodig, maar dat personeel moet ook ondersteund worden om met complexe doelgroepen te kunnen omgaan. De gehandicaptensector heeft samen met de vakbonden een aanpak ontwikkeld om agressie op de werkvloer bespreekbaar te maken. Ik ondersteun dat van harte en wil onderzoeken of die aanpak verbreed kan worden. Rond de zomer komen we met een actieprogramma voor de gehandicaptenzorg, waarin we dit onderwerp zeker meenemen.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.