De uitreiking van de Emmy Awards was gisteren politieker dan ooit. Diverse sterren grepen de gelegenheid met beide handen aan om kritiek te uiten op President Trump. De meest gedeelde speech is die van Dolly Parton en actrices Lily Tomlin en Jane Fonda.

De drie speelden in 1980 in de film '9 to 5' en mochten de award uitreiken voor beste mannelijke bijrol in een televisieserie. Ze hadden, mede daarom,een boodschap over mannen. En die boodschap werd door de goede verstaander direct aan Donald Trump gelinkt.

Jane Fonda (inmiddels bijna 80!) zegt: “Back in 1980 in that movie, we refused to be controlled by a sexist, egotistical, lying, hypocritical bigot.” Waarop Tomlin (die tegenwoordig met Fonda in de succesvolle Netflix serie Grace & Frankie speelt) vervolgt: “In 2017, we still refuse to be controlled by a sexist, egotistical, lying, hypocritical bigot.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.