Bij een terreurdaad met een klein explosief zijn in Londen 22 lichtgewonden gevallen. Experts denken dat de schade veel groter had kunnen zijn. Daarop volgend ontstond er een klopjacht op de verdachte.

Al snel volgden de eerste beelden op social media. Zo was de ontplofte emmer te zien en werden de eerste live-beelden uitgezonden.

Trump

Er was veel ophef over een tweet van Donald Trump. De Amerikaanse president zegt in zijn tweet: "Dit zijn zieke en demente figuren die allang in het zicht waren van Scotland Yard."  Met Scotland Yard doelt hij op de Britse politie. 

Dat verbaasde veel mensen. Alsof Trump al meer over meer informatie beschikte. De politie reageerde daarop met de volgende tweet.

Londen heeft het zwaar te verduren, maar er is ook hoop

In Londen zijn er dit jaar vier aanslagen geweest. In maart op de brug bij Westminster, daarna in juni één op de London Bridge en een aanslag op een moskee. Bij deze poging in de metro gaan de gedachten terug naar juli 2005. Vier metrostations en één dubbeldeksbus waren toen het doelwit. Bij de aanslagen zijn tenminste 33 doden gevallen.

Ondanks alle nare berichten is er ook hoop. Londense taxi-chauffeurs bieden gratis ritjes aan. En berichten over een pizza-bakker die gratis pizza's uitdeelt aan werkende agenten wordt veel gedeeld.

  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.