Welke EenVandaag-producties van afgelopen week moet je gezien hebben? Op deze plek wekelijks een overzicht van de best bekeken, spannendste en meest opvallende verhalen.

Het Korps Mariniers bestaat 350 jaar en de keurtroepen van de Marine worden overal ingezet voor moeilijke en vaak zeer gevaarlijke opdrachten. Wat opvalt is dat veel oud-mariniers ook goed terecht komen in de burgermaatschappij. Hoe komt dat? 

Giel onderbreekt radio-optreden Mainstreet

Giel Beelen brak op 3FM een live-optreden van Mainstreet afgebroken omdat hij het te slecht vond. In zijn rubriek TrendingVandaag besteedde Lammert de Bruin er aandacht aan. Luister hier naar het fragment:

Crimineel Cees H. was veel rijker dan gedacht

De omstreden deal die officier van justitie Fred Teeven in 2000 sloot met drugsbaron Cees H. heeft de crimineel miljoenen euro’s meer opgeleverd dan tot nu toe bekend is geworden. De reden: hij was bij het sluiten van die deal veel rijker dan de overheid dacht.

Nieuwe pgb-chaos ligt op de loer

De problemen rondom de uitbetalingen van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) zijn nog absoluut niet opgelost en met de jaarwisseling dreigt een nieuwe chaos te ontstaan.

Waarschuwing voor nieuwe MKZ-crisis

Door de massale import van vaak hele jonge kalfjes uit landen als Polen, Litouwen en Ierland bestaat er een vergroot risico op veterinaire ziekten in ons land.