Welke EenVandaag-producties van afgelopen week moet je gezien hebben? Op deze plek wekelijks een overzicht van de best bekeken, spannendste en meest opvallende verhalen.

Verzekeraars berekenen fors uiteenlopende premies voor autoverzekeringen, enkel en alleen op basis van de postcode. Daardoor betaalt een autobezitter in dezelfde straat voor exact dezelfde polis tot bijna 600 euro meer per jaar dan een andere bewoner. Bekijk ook de verschillen op deze interactieve kaart.

‘Politiemol deed zaken met de hennepwereld’

Politiemol Mark M., verdacht van het op grote schaal lekken van geheime recherche-informatie aan criminelen, deed zaken met de georganiseerde hennepteelt in het zuiden van het land, meldden bronnen rond de corruptieverdachte aan EenVandaag.

Onderzoek: ‘Zwarte Piet moet zwart blijven’

Ook dit jaar vindt een ruime meerderheid (80%) dat het uiterlijk van Zwarte Piet niet moet worden aangepast. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 25.000 mensen.

Wat zijn de banden tussen Turkije en IS?

Twee Turkse journalisten die onthullende foto’s publiceerden over Turkse wapenleveranties aan terreurorganisatie IS hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Volgens de Turkse president Erdogan zijn de foto’s nep. Maar het is niet de eerste keer dat Turkije beschuldigd wordt van contacten met IS.

'Hedwigepolder locatie voor opvang asielzoekers’

Gery de Cloedt, de eigenaar van de Hedwigepolder, biedt zijn polder aan als locatie voor de opvang van asielzoekers.