Welke EenVandaag-producties van afgelopen week moet je gezien hebben? Op deze plek wekelijks een overzicht van de best bekeken, spannendste en meest opvallende verhalen.

Grote leegloop vrijwillige brandweerkorpsen

Gebrek aan motivatie door strengere eisen en geen gehoor bij het management. Veel brandweervrijwilligers keren de brandweer de rug toe uit onvrede met de keuzes van de leiding, blijkt uit onderzoek van EenVandaag en RTV NH.

‘Martinair-ramptoestel Faro onder druk goedgekeurd’

Vlucht MP495 van Martinair had nooit mogen vertrekken naar Faro. Dat stelt een voormalig technisch controller. Hij zette onder druk zijn handtekening waarmee de noodzakelijke vervanging van het landingsgestel van het ramptoestel tot drie keer toe werd uitgesteld.

Grenzen aan uitingsvrijheid op sociale media 

Het debat over de mogelijke komst van een azc of een noodopvang voor asielzoekers zorgt vaak voor flinke reuring binnen een gemeente. Ook op sociale media wordt het debat vaak op felle toon gevoerd. Wat mag wel en wat mag niet?

Steeds meer brand bij thuiswonende senioren

Er zijn grote zorgen over het toenemend aantal thuiswonende senioren dat overlijdt na een brand, blijkt uit onderzoek van RTV NH en EenVandaag.