Welke EenVandaag-producties van afgelopen week moet je gezien hebben? Op deze plek wekelijks een overzicht van de best bekeken, spannendste en meest opvallende verhalen.

Nederlandse oud-commando vecht voor Koerden Syrië

De Friese Jitse Akse vecht voor de Koerden en tegen Islamitische staat.De oud-commando werd ooit uitgezonden naar Srebrenica; nu vindt hij IS een dermate grote bedreiging dat hij besloot mee te vechten met de Koerden. Wat beweegt Akse?

De Stemming: PVV en VVD verliezen

Zowel de PVV als de VVD verliezen in december zetels. De PVV verliest 2 zetels en komt op 33. De VVD zakt van 25 naar 22. Dat blijkt uit De Stemming, de maandelijkse politieke peiling van EenVandaag. Lees hier de volledige uitslag terug.

De andere kant van Aboutaleb

2015 was hét jaar van PvdA-er Ahmed Aboutaleb. De burgemeester van Rotterdam stond internationaal in de schijnwerpers na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Een documentaire toont ook een andere kant van de populaire politicus.

Waarom V&D nog voor jaarwisseling failliet moest

V&D haalde het nieuwe jaar net niet. Het bedrijf werd op oudjaarsdag officieel failliet verklaard. Waarom moest dit nog voor de jaarwisseling gebeuren?

Bestemming bereikt: Francine Houben

In de serie Bestemming Bereikt sprak EenVandaag Francine Houben. Dertig jaar geleden zette ze met vier anderen het architectenbureau Mecannoo op. Met honderdvijftig werknemers groeide het uit tot een beeldbepalend bureau met dependances in Manchester, Taiwan en Washington.