Het vond nooit plaats: een gesprek dat klokkenluider Victor van Wulfen zou hebben gevoerd met een psycholoog. De defensie-arts die het gesprek verzon staat nu voor het Medisch Tuchtcollege. Van Wulfen diende een klacht in wegens valsheid in geschrifte.

Voormalig F16-piloot Victor van Wulfen trok in 2008 aan de bel over misstanden op de militaire vliegbasis Eindhoven. Sindsdien wordt hij naar eigen zeggen ernstig tegengewerkt door Defensie.

Zo verschijnt er in 2012 een vertrouwelijk rapport van de Inspectie Militaire Gezondheidszorg (IMG) waarin sprake is van een gesprek met Van Wulfen, zijn squadroncommandant en een psycholoog. In dit gesprek zou hem zijn meegedeeld dat hij 'in een schijnwereld leeft'. Het gesprek heeft volgens Van Wulfen alleen nooit plaatsgevonden, want hij was op de datum van het gesprek aantoonbaar in Zuid-Afrika.

Lees ook

Vervalsing van medisch dossier Van Wulfen

Van Wulfen diende een tuchtklacht in tegen de arts wegens ondermeer valsheid in geschrifte. Zijn klacht luidt dat er een nooit gevoerd gesprek in zijn dossier is geplaatst onder de noemer 'Overige psychische stoornissen, Andere psychische stoornissen'. Hiermee zou sprake zijn van vervalsing van het medisch dossier van Van Wulfen. Ook zou de defensie-arts tegen de regels de inhoud van dit 'gesprek' hebben gedeeld met de toenmalige commandant van de vliegbasis waar Van Wulfen werkzaam was.

De verantwoordelijke defensie-arts moet naar aanleiding van de tuchtklacht nu verantwoording afleggen aan het Medisch Tuchtcollege. De advocaat van de arts geeft aan niet te willen reageren op de zaak.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.