Klokkenluider Victor van Wulfen, die misstanden op het gebied van veiligheid blootlegde op vliegbasis Eindhoven, heeft een vliegverbod gekregen na een reportage van EenVandaag.

In de reportage wordt blootgelegd dat het ministerie van Defensie medische consulten verzon op het moment dat de klokkenluider helemaal niet in het land was. Van Wulfen was ten tijde van de vermeende bezoeken aan de psycholoog op vakantie in Zuid-Afrika. Ook de mededeling van zijn commandant aan zijn collega’s, een paar weken later, dat Van Wulfen zich vrijwillig onder psychiatrische behandeling zou hebben laten stellen is verzonnen. 

Eerder al debatteerde minister Hennis van Defensie met de kamer over vliegbasis Eindhoven. Toen was een rapport van de Inspectie Militaire Gezondheidszorg, waarin de verzonnen consulten waren vermeld, nog vertrouwelijk. EenVandaag plaatste daarop het rapport online. Inmiddels heeft het ministerie van Defensie het IMG-rapport openbaar gemaakt. Vanmiddag om 14.00 uur debatteert de Kamer verder met minister Hennis over de misstanden op vliegbasis Eindhoven. Volg hier live het debat via @jan_born     

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.