EenVandaag gaat deze zomer weer op pad. In een chique wagen. Voor een picknick en een goed gesprek. Over muziek, literatuur, maar vooral over het afgelopen jaar in ‘De zomer van’. Vanavond halen we de nieuwe NOS Journaal presentatrice Amber Brantsen op met de Eend en rijden we met deze Formule 1 fan naar het circuit van Lelystad om de Deux Chevaux eens flink op zijn staart te trappen.

Amber Brantsen is een rising star in de omroepwereld. Na een studie Bestuurskunde in Leiden kwam ze binnen als stagiair op de binnenlandredactie van de NOS. Dat was nog maar drie jaar geleden en nu al wordt ze een van de vaste gezichten van het NOS Journaal. Na haar stageperiode ging ze aan de slag als nieuwslezer bij NPO 3FM en FunX. In 2016 maakte ze de overstap naar het NOS Radio 1 Journaal, waar ze co-host werd naast Jurgen van den Berg.

Deze zomer staat voor haar in het teken van afscheid (van de radio) en nieuw avontuur (naar de televisie). Hoe kijkt ze zelf tegen haar bliksemcarrière aan? Hoe gaat ze om met kritiek? Tegen wie kijkt ze op? 

Aanstaande maandag presenteert Amber Brantsen haar allereerste journaal op TV.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.