EenVandaag gaat deze zomer weer op pad. In een chique wagen. Voor een picknick en een goed gesprek. Over muziek, literatuur, maar vooral het afgelopen jaar in ‘De zomer van’. Vanavond halen we politicus en schrijver Thierry Baudet op met de EendVandaag en rijden we naar het Westerpark in Amsterdam.

Thierry Baudet verraste vriend en vijand door bij de Tweede Kamerverkiezingen twee zetels te behalen met zijn Forum voor Democratie (FvD). Baudet veroorzaakte veel ophef door controversiele opmerkingen over vrouwen en immigranten. Ondanks dat groeit de partij als kool. Er is inmiddels een jongerenafdeling opgericht en FvD staat in recente peilingen al op zes zetels.

En als het aan Baudet ligt, blijft het daar niet bij. Hij denkt dat zijn Forum voor Democratie bij de volgende verkiezingen gemakkelijk twintig zetels kan halen.

Van wie denkt hij die zetels af te gaan pakken? En als hij zo groot wordt, hoe gaat hij er dan voor zorgen dat hij niet zelf onderdeel wordt van het door hem zo gehate ‘partijkartel’? Baudet vreest niet dat hij dezelfde kant op gaat als de VVD, die hij een 'gecastreerde partij' noemt.

In De Zomer Van een openhartig gesprek met de politiek leider van Forum voor Democratie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.