EenVandaag gaat deze zomer weer op pad. In een chique wagen. Voor een picknick en een goed gesprek. Over muziek, literatuur, maar vooral het afgelopen jaar in ‘De zomer van’. Vanavond stapt weervrouw Helga van Leur in de EendVandaag en rijden we naar de dijk van Uitdam waar de Deux Chevaux flink op de proef wordt gesteld door het weer. 

Helga van Leur, ooit uitgeroepen tot de beste weervrouw van de wereld, besloot deze zomer te stoppen met het presenteren van het weer. Ruim twintig jaar lang was ze het gezicht van het weerbericht voor RTL. Op vrijdag 30 juni presenteerde ze haar allerlaatste uitzending. 

7000 weerberichten

In al die jaren presenteerde ze naar schatting zo’n 7000 weerberichten. Van regen tot zonneschijn tot code rood: het kwam allemaal voorbij. Haar besluit om na twintig jaar te stoppen heeft alles te maken met haar passie voor het klimaat, wat uiteindelijk de reden was om de handdoek in de ring te gooien. 

Ambassadeur

De meteorologe wil zich vanaf nu gaan inzetten als ‘ambassadeur’ om klimaat en een duurzame levensstijl aan de man te brengen.  Zo gaat ze onder andere lezingen geven over de psychologie van klimaat, duurzaamheid en gedrag.

Helga van Leur is te gast in ‘De zomer van…’, waarin zij onder meer praat over Donald Trump, de reden waarom mensen niet in klimaatverstoring geloven en haar eigen toekomstplannen.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.