EenVandaag gaat deze zomer weer op pad. In een chique wagen. Voor een picknick en een goed gesprek. Over muziek, literatuur, maar vooral het afgelopen jaar in ‘De zomer van’.

In de serie ‘De zomer van’ een portret van de 26-jarige Christiaan Triebert. Hij won dit jaar de Europese Persprijs voor Onderzoeksjournalistiek door nauwgezet de coup in Turkije via openbare bronnen op het internet na te pluizen. In een reconstructie van minuut tot minuut legde hij bloot hoe deze coup na een lange nacht mislukte. En, dat maakt het zo bijzonder, hij deed dat allemaal vanaf zijn studentenkamer in Kuala Lumpur. Zijn aanpak kreeg veel belangstelling: hij is inmiddels een veelgevraagd spreker bij grote journalistieke organisaties. 

Triebert, afkomstig uit Leeuwarden, is een fervent lifter. Vanaf zijn zeventiende heeft hij bijna honderd landen bezocht. Zijn laptop is zijn standplaats. Daarmee werkt hij onder andere voor het onderzoekscollectief Bellingcat, dat wereldwijd bekendheid kreeg door hun minutieuze onderzoek naar de aanslag op de MH17. 

In de ‘Zomer van’ legt hij uit hoe hij te werk gaat, waar zijn passie vandaan komt en waarin de gevestigde journalistiek tekort schiet.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.