Edwin de Roy van Zuydewijn gaat op 8 november van dit jaar scheiden van zijn vrouw, prinses Margarita. Dat maakt De Roy van Zuydewijn vandaag bekend in EénVandaag. Vanmorgen werd de echtscheidingszaak na maanden bij de rechtbank in Amsterdam hervat. I

Begin dit jaar wees de rechter nog alimentatie toe aan De Roy, waarop Margarita de scheiding introk. Sinds die periode lag de procedure stil. Nu wordt die scheiding alsnog uitgesproken, en wel op 8 november. In januari starten de rechtszaken over het verdelen van de boedel en de alimentatieregeling.De Roy zegt een dubbel gevoel te hebben dat de echtscheiding wordt uitgesproken. "Er is geen redden meer aan wat betreft mijn samenzijn met Margarita. Dat is het allerergste", aldus De Roy, die graag had gezien dat het huwelijk stand had gehouden. De Roy van Zuydewijn en Prinses Margarita zijn al jarenlang verwikkeld in een echtscheidingsprocedure. Op 22 september 2001 trouwde het paar. In 2003 trad Margarita in de media. Ze beschuldigde Koningin Beatrix van het stelselmatig tegenwerken van haar man. Ook zou de Koningin onrechtmatig onderzoek hebben laten doen naar Edwin de Roy van Zuydewijn. Na ruim een jaar verliet Margarita Edwin de Roy van Zuydewijn. Sinds die tijd kan hij niet meer beschikken over zijn spullen, zijn bankrekeningen geblokkeerd en kan hij geen baan vinden. "Ik solliciteer wel, maar dan is de reactie: u heeft een goede staat van dienst, maar het is niet goed voor ons imago om u aan te nemen". In het het verleden had De Roy internetbedrijven en werkte hij voor Clingendael en het Bouwfonds.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.