De uitslag van de Britse verkiezingen geeft een aanleiding tot veel onzekerheid en vragen. Het doel voor Theresa May van de vervroegde verkiezingen - een grotere meerderheid in het parlement te halen - is niet behaald. Sterker nog, het tegendeel is gebeurd: ze heeft met haar partij zetels verloren.

Hoe moet het nu verder in Groot-Brittannië? Over tien dagen staan onderhandelingen over de Brexit tussen Engeland en de EU op het programma. Maar hoe worden die nu gevoerd, nu het politieke landschap in het Verenigd Koninkrijk is veranderd? 

In Londen is al de hele week politiek commentator Kees Boonman. Hij is ook aanwezig bij de verklaring die Theresa May houdt bij Downing Street 10. In Radio EenVandaag geeft Boonman een analyse wat de verklaring van Theresa May betekent en hoe het land nu verder moet. Eerder schreef hij een blog: 'Theresa May verliest met gokken'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.