Terreuraanslagen, bezuinigingen op de Londense politie en een ruzie tussen de burgemeester van Londen en de president van de VS beheersen het nieuws in Engeland. Daarmee zijn deze thema’s ook de Britse verkiezingen van donderdag 8 juni binnengeslopen.

Zes weken geleden schreef premier Theresa May de verkiezingen uit hopend op bredere steun voor de Brexit-onderhandelingen en om de kritiek in eigen partij te smoren, want ze stond er op dat moment in de peilingen goed voor. Maar er kan een hoop gebeuren in zes weken tijd, want nu lijkt het Brexit-thema naar de achtergrond verschoven en staat de binnenlandse veiligheid ineens bovenaan.

Hoe kan premier May de Brexit weer op de agenda krijgen? Onze politiek commentator Kees Boonman is in Londen en volgt er het politieke nieuws op de voet. Ook schreef hij een column over de gevolgen van de aanslagen op de verkiezingen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.