Bruce Springsteen begon ermee, maar inmiddels zijn er veel meer artiesten die optredens in de Amerikaanse staat North Carolina boycotten. Aanleiding is een wet die er is aangenomen waarin onder meer staat dat transgenders verplicht naar het toilet van hun geboortegeslacht moeten.

Springsteen noemde zijn annulering een strijd tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid. Ook Bryan Adams zei om die reden een concert af. Oud Beatle drummer Ringo Starr heeft nu ook zijn geplande concert afgeblazen om dezelfde reden.

“Het spijt me om mijn fans teleur te moeten stellen, maar we moeten tegen deze haat stelling nemen”, zegt de ex-Beatle in een verklaring. “Verspreid vrede en liefde”, voegt hij daar nog aan toe. Cyndi Lauper zegt haar concert niet af, maar heeft hem veranderd in een protestbijeenkomst. Ze heeft bekendgemaakt alle opbrengsten van haar concert in North Carolina te zullen doneren aan organisaties die de wet terug willen draaien. 

Het lijkt erop dat de gouverneur van de staat zich wel iets aantrekt van alle kritiek. De wet wordt een beetje aangepast: de nieuwe regels gelden alleen voor openbare toiletten, bedrijven mogen zelf bepalen hoe ze omgaan met de regels voor wc-bezoek van transgenders.