Topman Mark Zuckerberg is de afgelopen week verhoord in de Amerikaanse Senaat. Er werd van tevoren veel verwacht van de verhoren, maar voor veel volgers viel de inhoudelijke kennis van de senatoren nogal tegen.

Het almachtige Facebook krijgt klap na klap na de onthullingen over datamisbruik door onder andere het bedrijf Cambridge Analytica. Dat bedrijf wist gegevens van ruim 87 voornamelijk Amerikanen in handen te krijgen. Vermoedelijk ook de gegevens van 90.000 Nederlanders. Eerder kwam Facebook onder vuur te liggen vanwege Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen via het platform.

Kijk & Lees ook:

Zuckerberg moest zich verantwoorden in het Capitool in Washington. Zo moest hij aan senator Orrin Hatch uitleggen hoe het platform Facebook aan geld komt, terwijl gebruikers niks betalen. Een beetje lacherig vertelt de CEO dat ze hun inkomen krijgen uit advertenties.

Senator Lindsey Graham wil van de topman graag weten of Twitter hetzelfde is als Facebook.

En senator John Kennedy viel op door er vol in te gaan:

Late-night host Jimmy Kimmel liet een aantal opvallende vragen horen die aan de Facebook baas werden gesteld. Het is een parodie, maar het hád gekund. Want veel van de oudere senatoren bleken niet veel af te weten van Facebook en de technologie erachter.

Op Twitter deelden veel mensen berichten waarin de senatoren belachelijk worden gemaakt. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.