De crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines rijt bij veel Nederlanders oude wonden open. Nabestaanden en overlevenden van andere vliegrampen weten wat getroffen families nu doormaken en leven intens met ze mee.

Joop Janbroers is een overlevende van de Faro-ramp. Hij zit aan de buis gekluisterd om het nieuws over de slachtoffers van MH17 te volgen. Janbroers slaapt slecht en wordt tijdens nachtmerries heen en weer geslingerd tussen Faro en Oekraïne.

Ook Anneli Bronkhorst herleeft alles opnieuw. Haar vriendin overleeft de crash van Afriqiyah Airways bij Tripoli niet. Anneli weet als geen ander wat de nabestaanden doormaken: de pijn, het verdriet en het verlies.

Beiden pleiten voor een nationaal monument, of een nationale rouwdag, waar alle nabestaanden en overlevenden van vliegrampen terecht kunnen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.