De Russisch-Orthodoxe kerk in Amsterdam hield gisteravond een speciale herdenkingsdienst voor de slachtoffers van MH17. Er waren Russen én Oekraïners, samen met andere gelovigen.

Na de Russische annexatie van de Krim in maart namen de spanningen tussen Russen en Oekraïners al toe, maar sinds de vliegtuigramp zijn ze nog groter dan ze al waren. En dat merken ook Russische en Oekraïense Nederlanders. Er zijn dreigementen over en weer, maar wat overheerst zijn schaamte en verdriet.

EenVandaag ging langs bij een Russisch-Orthodoxe kerk. Ook spreken we met de in Nederland woonachtige Oekraïense oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko en de Nederlandse documentairemaakster Masha Novikova die van Russische komaf is. Verder een gesprek met Nico de Borst van Stichting Breath. Deze organisatie runt huizen voor straatkinderen in de regio Donetsk. 

Beeld van de kerkdienst

Description (70 chars)

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.