Bono, Queen Elizabeth en de Canadese premier Justin Trudeau hebben sinds vandaag één ding gemeen: hun namen staan in de Paradise Papers. 13,5 miljoen documenten die dubieuze geldstromen aan het licht brengen.

Ook Queen Elizabeth komt dus voor op de lijst van de Paradise Papers. De Britse koningin zou zo'n 10 miljoen pond hebben geïnvesteerd in een fonds op de Kaaimaneilanden. 

Zij is niet de enige royalty die in opspraak kwam over belastingontwijking. Ook Prinses Christina, de zus van destijds nog Koningin Beatrix, kwam in 2009 in het nieuws toen bekend werd dat zij er ook een bijzondere belastingconstructie op na hield. 

Vanuit het werkpaleis van koningin Beatrix werd een brievenbusfirma in het belastingparadijs Guernsey bestuurd. In deze vennootschap zat het vermogen van prinses Christina. De PvdA en de SP waren er niet over te spreken en stelden kamervragen.

Volgens financieel journalist Roel Janssen is het van alle tijden en zullen er ook in de toekomst weer nieuwe onthullingen opduiken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.