Een video van de Canadese premier Justin Trudeau wordt vandaag veel gedeeld op Twitter. Want wanneer is iemand te genderneutraal? Veel mensen vinden namelijk dat Trudeau nogal doorschiet. Tijdens een bijeenkomst krijgt hij een vraag van een studente, die het woord 'mankind' gebruikt. Trudeau verbetert haar direct door te zeggen dat we dat woord beter niet kunnen gebruiken. Ze kan het volgens hem beter hebben over 'peoplekind'.

Veel mensen dachten eerst dat het een grap was. Maar, Trudeau lijkt op de beelden serieus te achter zijn uitspraak te staan. In plaats van te lachen besluit de zaal daarom te applaudisseren.

Op Twitter vinden veel mensen dat Trudeau te ver gaat met deze uitspraak. Journalist Thomas Hogeling zegt: "De dag dat Justin Trudeau in één klap transformeerde in een 2D-figuurtje uit South Park."

Volgens anderen heeft de Canadese premier nog wel wat over het hoofd gezien: 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.