De jonge en in vele ogen knappe Canadese premier Justin Trudeau kon tot nu toe geen verkeerd doen. Maar nu is hij in opspraak geraakt omdat hij een vrouwelijk lid van de oppositie een elleboogje heeft gegeven tijdens een opstootje in het parlement.

De minister-president verloor gisteren zijn geduld toen een partijgenoot door een aantal politici de doorgang werd belet. De oppositieleden probeerden volgens Trudeau tijd te rekken, juist op een moment dat er gestemd werd over de tijd die het parlement mocht uittrekken om te debatteren over euthanasiewetgeving. Volgens Canadese traditie kan de stemming niet starten zolang de 'whips', personen die ervoor zorgen dat de partijlijn wordt gehandhaafd, op hun plek zitten.

Het geduld van Trudeau raakte op en hij stormde er daarom op af om een doorgang te forceren. Daarbij raakte hij met zijn elleboog echter de borststreek van Brousseau. Die duikt in elkaar en verlaat daarna het Lagerhuis. Trudeau heeft excuses aangeboden en liet weten dat het niet met opzet was.