Augustus is een vrij stille politieke maand, tot het rumoer vanuit Pakistan ook in Den Haag niet meer genegeerd kan worden. Allemaal door de cartoonwedstrijd die PVV-leider Wilders wil organiseren in de Tweede Kamer. 

Wilders blaast cartoonwedstrijd af

De schrik komt er pas echt in als in Den Haag een Pakistaan wordt opgepakt die eerder in een video dreigde met een aanslag op Wilders. De PVV-leider kan dan niet anders dan zijn wedstrijd af te blazen.

De juiste beslissing, vinden verreweg de meeste leden van het Opiniepanel. Zes op de tien vonden de wedstrijd ook wel erg ver gaan. De veiligheid van Nederlanders gaat boven het recht om te provoceren, aldus panelleden.

Heter dan ooit

Verder lijkt er in augustus geen eind te komen aan de hitte en droogte in Nederland. In deze maand sneuvelt zelfs het hitterecord van 1976. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat er een feitelijk watertekort is.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.