Het aantal Albanezen dat via Nederland illegaal naar het Verenigd Koninkrijk probeert te komen is de afgelopen maanden toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het Ministerie van Veiligheid en Justitie vandaag publiceert. Sinds begin mei vliegt Transavia met een goedkope vlucht van de Albanese hoofdstad Tirana naar Amsterdam. Op deze manier kunnen Albanezen snel in Hoek van Holland komen, waar ze proberen in een vrachtwagen te komen die met de veerboot naar Engeland gaat. De Nederlandse overheid begint na de zomer een campagne om Albanezen te ontmoedigen naar Nederland te komen en zet in op cursussen aan Albanese grenswachten. Het Albanese hoofd migratie vindt het een kwestie voor de Schengenzone. Volgens hem heeft Albanië geen migratieprobleem.

In de eerste drie maanden van dit jaar werden 220 zogeheten ‘inklimmers’ gepakt in de Nederlandse havens. In de maanden mei, april en juni waren het er 360. Inklimmers is de benaming  die politie en Marechaussee geven aan migranten die ze aantreffen in vrachtwagens op weg naar het Verenigd Koninkrijk. In 2016 was 56% van de inklimmers Albanees. In de afgelopen zes maanden liep dat percentage op tot 68%. Volgens anonieme bronnen die EenVandaag sprak, heeft die stijging in de afgelopen maanden te maken met de nieuwe vlucht van Transavia.

Cursus

Een paar avonden posten bij de vertrekbalie van Transavia op het vliegveld van Tirana leren ons dat op elke vlucht die we zien vertrekken zo’n 10 tot 20 jonge Albanese mannen gaan zonder enige bagage. De Nederlandse Marechaussee probeert met het aanstellen van een speciale Liason Officier Migratie voor Albanië meer inzicht te krijgen in de migratiestromen. Daarnaast organiseert Nederland een driedaagse Document Veiligheidscursus voor Albanese politie- en douanebeambten. Op die manier moet de Albanese douane meer uitreizigers gaan tegenhouden.

De Albanezen zelf lijken niet echt een probleem te zien, zo blijkt uit een interview met het hoofd van de Albanese politie- en immigratiedienst, Xhevahir Karaj. Hij zegt: “Ik zie geen serieuze problemen met Albanese migranten in Europa, mijn landgenoten zijn niet anders dan de rest van Europa.” Ingrijpen vindt Karaj dan ook een zaak voor de Schengenlanden: “Het is iets tussen de Albanese burger die een overtreding begaat en het land waar hij op dat moment verblijft. Albanië heeft daar niets mee te maken.”

Hoek van Holland

Bronnen in het gebied van Hoek van Holland vertellen onze verslaggever dat de Albanezen verblijven in de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog in de kustgebied. We nemen er een kijkje en constateren dat er duidelijk sporen zijn dat de bunkers gebruikt worden als verblijfplaats: er liggen matrassen en etenswaren. Door de geïntensiveerde maatregelen van de Marechaussee: speciaal getrainde migratiehonden, een helikopter, worden inklimmers vaak gepakt. Als het om Albanezen gaat worden ze overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, die hen weer uitzet naar Albanië. De Albanezen krijgen dan een inreisverbod voor de Schengenzone van twee jaar.

Rederij Stena Line, gevestigd in Hoek van Holland, investeerde meer dan een miljoen euro in betere hekken en vooral schrikdraad. Sinds die aanwezig zijn treffen politie en Marechaussee kleddernatte verstekelingen aan in vrachtwagens. De agenten denken dat ze de Nieuwe Waterweg in springen om om het schrikdraad heen te zwemmen, voorbij de grote vrachtwagenscans waarna ze in een vrachtwagen proberen te klimmen. De Marechaussee bevestigt dit verhaal: “het komt nog wel eens voor dat de mensen die we vinden natte kleren hebben. Dat betekent dat wij ze uit het water hebben opgepikt,” aldus Eveline Plomp teamleider van de Marechaussee in Hoek van Holland. Het is een levensgevaarlijke operatie gezien de stroming in de Nieuwe Waterweg. Volgens Plomp heeft de Marechaussee sinds 2015 de controle op inklimmers geïntensiveerd. Er zijn speciaal getrainde migratiehonden die in de vrachtwagens zoeken naar mensen en er loopt een proef met een helikopter.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.