Een crowdfundingsactie van anti-Trump protestanten heeft al ruim 15.000 euro opgehaald voor een ballon. Die heeft de vorm van een 6 meter hoge baby in een luier, met het hoofd van Trump en hele kleine handjes. Met één van de handjes heeft het figuur een mobiele telefoon vast.

Die ballon willen de demonstranten oplaten boven Londen tijdens het bezoek van de Amerikaanse president op 13 juli. De burgemeester, Sadiq Khan is een verklaard tegenstander van Trump, maar hij geeft geen toestemming om het ding vanaf Parliament Square de lucht in te sturen. 

De demonstranten verzamelen handtekeningen om dat toch voor elkaar te krijgen, maar als dat mislukt gaan ze de reuze baby Trump ballon ergens anders in Londen het luchtruim in sturen. Daarna is het de bedoeling dat de ballon op wereldtour gaat. Mensen die geld geven aan de actie krijgen in ruil daarvoor een beloning, zoals kleine Trump-ballonnetjes.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.