In de donkere dagen voor de kerst staat ook dit jaar de jaarlijkse Serious Request actie op het punt van beginnen. De 3FM dj’s sluiten zich dit jaar in Heerlen op in het Glazen Huis, om aandacht te vragen voor een stille ramp.

Dit jaar is de actie gericht op de ‘next generation’, de jonge generatie die achter is gebleven in oorlogsgebieden. Deze jongeren blijven vaak verstoken van onderwijs en uitzicht op een goede toekomst. 3FM wil aandacht vragen voor deze generatie en samen met het Rode Kruis trachtten de middelen te verzamelen om deze generatie in onderwijs te voorzien.

EenVandaag gaat kijken bij het Jade College, waar de jonge generatie die de oorlogen wel heeft weten te ontvluchten, bijeen komt om geschoold te worden. Ook een gesprek met Paul Rabbering, één van de 3FM dj’s die zich laat opsluiten. Hij trok naar Syrië om met eigen ogen deze stille ramp te zien. Met hem spreken we over zijn ervaringen daar en het belang van de actie. Tot slot is EenVandaag live aanwezig in Heerlen, waar de actie ieder moment kan beginnen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.