Bij een concert van de zangeres Ariana Grande in Manchester zijn na een zelfmoordaanslag 22 doden en 59 gewonden gevallen, onder wie kinderen. Zo meldt de politie in Manchester.

Rond 22.30 lokale tijd (23.30 Nederlandse tijd) hoorden ooggetuigen een harde knal. De dader zou de 23-jarige Salman Abedi zijn. Hij overleefde de aanslag met een zelfgemaakte bom ook niet. De politie van Manchester onderzoekt nu of hij alleen opereerde of deel uitmaakt van een netwerk.

De aanval vond plaats bij de kassa's in de foyer van de zaal, net nadat Grande het podium verliet. Op filmpjes die op internet circuleren is te zien hoe vooral jonge concertbezoekers in paniek naar buiten vluchten. 

Verslaggever Tom van 't Einde is in Manchester, waar nog veel onduidelijkheid heerst over de nog vermiste meisjes. Wat opvalt vandaag in Manchester is het gevoel van saamhorigheid. Veel inwoners van de stad openden gisteravond na de aanslag de deuren van hun huis voor slachtoffers onder de hashtag #roomformanchester. Taxichauffeurs reden gratis en ook hotels boden gratis kamers aan voor de getroffenen. 

Ook vandaag laten de inwoners van de stad zich van hun beste kant zien. De hele ochtend staan er lange rijen bij de bloedbank van Manchester, en dat terwijl er niet eens een officiële oproep is gedaan om bloed te doneren. Vanavond is er om 19.00 uur een wake in het centrum van Manchester ter nagedachtenis aan alle slachtoffers. 

Verslaggever Vanessa Lamsvelt is in Londen, waar de politiek geschokt reageert. Wat zijn de gevolgen voor de verkiezingen over twee weken?

Na deze aanslag in Manchester maken voetbalsupporters zich zorgen. Is het veilig om met duizenden tegelijk op het Museumplein samen te komen om de wedstrijd van Ajax te kijken?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.