Het nummer Somewhere Over The Rainbow, dat Ariana Grande aan het eind van het Manchester benefietconcert zong, wordt als single uitgebracht. Dit op veler verzoek van haar fans. 

De 23-jarige zangeres zong het wereldberoemde lied uit de film The Wizard of Oz zondag aan het einde van het benefietconcert Manchester One Love. Bij dat concert waren 50.000 mensen aanwezig en het optreden werd wereldwijd door tientallen miljoenen mensen bekeken.

Eerder bracht de zangeres haar eigen nummer One Last Time uit 2015 al opnieuw uit. Tijdens een eerder concert van haar in Manchester kwamen bij een aanslag 22 mensen om het leven en raakten 20 gewond. Daarop besloot de zangeres terug te komen voor een benefietconcert. De opbrengst van het liedje gaat volledig naar de slachtoffers van de aanslag.

Intussen weigeren 130 Britse imams te bidden bij de uitvaart voor de omgekomen terroristen van Manchester en Londen. In een gezamenlijk statement laten ze weten de rituelen niet uit te willen voeren. Dat is opvallend, want normaal wordt dit voor iedere overleden moslim gedaan, ongeacht wat hun daden zijn.