De man die een bom liet ontploffen bij het concert van Ariana Grande in Manchester, is inmiddels geïdentificeerd als Salman Abedi. Een jongen wiens ouders vanuit Libië naar Engeland waren gevlucht voor het regime van Khadaffi. 

Volgens de Engelse minister van Binnenlandse Zaken, Amber Rudd, was Abedi net heen en weer gereisd naar Libië voor hij de aanslag pleegde. Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven en raakten 120 mensen gewond. 20 van de gewonden verkeren nu in kritieke toestand.

Leger ingezet

De Britse veiligheidsdiensten gaan ervan uit dat Abedi niet alleen handelde. Rudd laat weten dat het erop lijkt dat hij handlangers had en dat het onderzoek zich daar nu op richt. Het terreurdreigingsniveau in Engeland is verhoogd tot kritiek, dat betekent dat het Britse leger politie en veiligheidsdiensten zal assisteren op straat en bij evenementen. De spanning is dus nog steeds hoog in Manchester en de rest van Engeland. De moslimgemeenschap in Manchester zet de deuren van moskeeën open.

Oproep tot eenheid

EenVandaag spreekt met Irfan Chishti, leider van de lokale moslimraad in Manchester. Hij en andere moslims met hem veroordelen de aanslag. Chishti roept op tot eenheid. Hij hoopt dat de gemeenschap niet verdeeld raakt, en dat haat geen plaats krijgt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.