Ook Nederland scherpt reisadvies VS aan, mensen twijfelen over reis: 'Ik vertrouw het niet' 25-03-2025 Als toerist het land niet in mogen, of zelfs worden vastgezet aan de grens. De strengere Amerikaanse grenscontroles treffen toeristen maar ook studenten en wetenschappers. Vandaag scherpt Nederland het reisadvies naar de VS aan.
'Zelensky te emotioneel, Trump een pestkop': het ontspoorde overleg in het Witte Huis ontleed 01-03-2025 In zijn veertigjarige carrière maakte hij veel conflicten mee, maar zoiets als het ontspoorde overleg in het Witte Huis heeft oud-ambassadeur Ron Keller nog nooit gezien. "Wat hier gebeurde, was een openlijke aanval."
Vrachtwagenchauffeurs van buiten Europa worden hier nog steeds uitgebuit, FNV: 'Dit is mensenrechtenschending' 25-02-2025 Ze zijn vaak maanden onderweg, maken extreem lange werkdagen en doen dat voor een hongerloontje. Of erger: geen loon. Uit protest hebben vrachtwagenchauffeurs van buiten de EU hun truck stilgezet in Venlo. "Hier is sprake van mensenrechtenschendingen."
We willen naar Mars! Maar zo makkelijk is dat nog niet: dit zijn de uitdagingen 10-02-2025 Een Amerikaanse vlag op Mars vóór 2030. Dat is wat Donald Trump en Elon Musk willen. Als het lukt om vijf onbemande missies op Mars te laten landen, volgt een Starship-raket met astronauten. Hopelijk met een retourticket.
Je auto niet kwijt kunnen? Dan maken bewoners van voortuin een parkeerplaats: 'Leidt tot spanningen in de buurt' 29-01-2025 Mag een voortuin een parkeerplaats worden? Gemeenten worstelen met deze vraag nu burgers vaker hun auto in de voortuin parkeren. Het leidt vrijwel altijd tot spanningen in de buurt. "Als je het toestaat, maar ook als je het verbiedt."
Hoe de provincie Utrecht probeert stikstofuitstoot te verminderen en boeren als Jan te helpen, ondanks gebrek aan hulp vanuit Den Haag 22-01-2025 Ondanks het uitblijven van concretere stikstofplannen van minister Femke Wiersma, wil de provincie Utrecht boeren blijven helpen. Maar de prijs is letterlijk hoog. "De doelen zijn gebleven, maar de middelen zijn weg."
Steeds minder 55-plussers verhuizen en dat kan door vergrijzing problemen geven: 'Zorgkosten gaan uit de hand lopen' 24-12-2024 Als de kinderen uit huis zijn, blijven mensen vaak zitten in hun gezinswoning. Dat remt de doorstroming op de huizenmarkt én zorgt op lange termijn voor hogere zorgkosten. Knarrenhofjes zouden een oplossing zijn, maar die moeten nog gebouwd worden.
Oekraïense vluchtelingen worden door opvangtekort bij gemeenten weggestuurd, en stappen naar Rode Kruis: 'Ze melden zich radeloos' 20-12-2024 Oekraïense vluchtelingen die op straat slapen, omdat gemeenten hen niet altijd een slaapplaats kunnen geven. Het komt steeds vaker voor, zegt Rode Kruis Nederland. "Mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd."
We zitten te veel tijdens werk, maar wat doen we eraan? 'Alleen zit-stabureaus is meestal niet voldoende' 16-12-2024 Bijna de helft van de werknemers zit meer dan 6 uur per dag op het werk. En dan hebben we het nog niet eens over het vele zitten tijdens het woon-werkverkeer en thuis. "Het zit in onze cultuur." Dat moet anders, denken ze bij TNO. En het kán ook anders.
Kabinet wil vier nieuwe kerncentrales, maar waar zijn investeerders? ‘Durven stap niet te nemen’ 13-09-2024 Een grote kostenpost van kabinet Schoof zijn vier nieuwe kerncentrales. De eerste twee moeten al in 2035 draaien. Minister Hermans van Klimaat en Groene Groei hoopt dat investeringsfondsen gaan meebetalen. Maar die lijken nog niet erg warm te lopen.