Heb je vragen over de onderwerpen van EenVandaag of wil je een reactie kwijt? Je kunt vanaf nu chatten met de redactie van EenVandaag. Via een livechat op de website en in de Peiling-app en via WhatsApp.

Om te chatten klik je op het chaticoon dat je op alle pagina's rechts onderin op de website ziet staan of op de categoriepagina's in de app. Chat je in de app, dan krijg je bij elk nieuw antwoord een pushmelding. Je hoeft de app tijdens het chatten dus niet per se open te houden. Is de chat gesloten, dan kun je een appje sturen.

info

Download de app

De Peiling-app van EenVandaag is gratis te downloaden in de App Store of Play Store. Heb je de app en zet je de notificaties aan, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste zetelpeiling en hoe mensen in Nederland over allerlei onderwerpen denken en krijg je de vragen en antwoorden van EenVandaag Vraagt.

De Peiling-app

In de Peiling-app van EenVandaag vind je verder de uitslagen van de Opiniepanelonderzoeken, peilingtrends, blogs en EenVandaag Vraagt.

Het EenVandaag Opiniepanel fungeert al jaren en jaren als thermometer in de samenleving. Dankzij onderzoeken onder de 80.000 leden van het panel weten we hoe mensen in Nederland over allerlei verschillende onderwerpen denken. In de app worden onderzoeksuitslagen, zetelpeilingen en peilingtrends samengevoegd.

Zo ziet de Peiling-app eruit
Bron: EenVandaag
Zo ziet de Peiling-app eruit

Vier soorten artikelen

In de app zijn vier verschillende soorten artikelen te vinden:

  • Onderzoeksuitslagen van het EenVandaag Opiniepanel
  • Blogs
  • Peilingtrends
  • EenVandaag Vraagt

Aan het icoontje (document-symbool voor uitslagen, quote-symbool voor blogs, grafiek-symbool voor peilingtrends en tekstballon voor EenVandaag Vraagt) is te herkennen wat voor artikel het is. Onderzoeksuitslagen van het Opiniepanel zijn er sowieso elke week en soms vaker. Blogs in principe maandelijks, tegelijk met de nieuwe zetelpeiling. En EenVandaag Vraagt meerdere keren per week.

Peilingtrends zijn weergaves van cijfers uit de onderzoeken van Ipsos en het Opiniepanel door de tijd heen. In de grafieken is goed zien hoe mensen over bepaalde onderwerpen denken en hoe dat door de jaren is veranderd. De onderwerpen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals politiek, samenleving en economie.

Door de tijd heen

Een voorbeeld. Stel je wil weten hoe mensen in Nederland vinden dat Mark Rutte het doet als partijleider en als premier van Nederland. Het Opiniepanel krijgt die vraag geregeld gesteld. In de Peiling-app vind je daarvoor in de categorie 'Politiek' twee grafieken: 'Vertrouwen in premier' en 'Vertrouwen in partijleiders'.

Je ziet dan niet alleen hoe groot het vertrouwen de laatste keer was dat ernaar werd gevraagd, maar ook hoe dat door de tijd is veranderd en hoe dat zich verhoudt tot het vertrouwen in andere politici. In de peilingtrend 'Vertrouwen in premier' zie je dat het vertrouwen in Mark Rutte als premier het hoogst was tijdens het begin van de coronacrisis.

Vertrouwen in premier

EenVandaag Vraagt in de app

Hoe denken mensen over de oorlog in Oekraïne? Wat vinden mensen van het koningshuis en de Europese Unie? En hoe staan de politieke partijen ervoor? In de Peiling-app is het antwoord te vinden op deze en nog heel veel meer vragen.

Met EenVandaag Vraagt geven we jou invloed op de onderwerpen die we maken. Via EenVandaag Vraagt heb je de mogelijkheid om vragen in te sturen over allerlei onderwerpen. Wil je meedoen? Ga dan naar 'Instellingen' en zet je notificaties voor EenVandaag Vraagt aan. Je vindt de vragen en antwoorden terug bij 'Doe mee'.

Promo EenVandaag Vraagt

Pushmeldingen

Bij 'Instellingen' kun je kiezen voor verschillende soorten pushmeldingen. Je kunt voor elk nieuw artikel een pushmelding krijgen, maar ook kiezen voor alleen belangrijke berichten.

Uitgebreide grafieken over de zetelpeiling zijn natuurlijk ook terug te vinden in de nieuwe app, maar nu als peilingtrends in de categorie 'Politiek'.

Bekijk ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.