Nog een paar dagen en dan gaan de stembussen open. EenVandaag organiseert samen met de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam traditiegetrouw een live debat tussen de lijsttrekkers van de belangrijkste politieke partijen, ook deze keer weer in de aula van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Maandagavond 1 maart om kwart over zes treden Pieter van Geel (CDA) , Wouter Bos (PVDA), Agnes Kant (SP), Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Alexander Pechtold (D66) aan om met elkaar te debatteren over de belangrijkste thema's in de Gemeenteraadsverkiezingen 2010. En na de uitzending op televisie gaat het debat gewoon door, op internet. Dan kan het publiek vragen stellen aan de lijsttrekkers.

Leden van het EenVandaag Opiniepanel kunnen live kiezen wie volgens hen de beste debater is. Nog geen lid van het Opiniepanel? Wordt dat dan nu lid en kies maandag de beste debater.

Wie zijn stem nog niet bepaald heeft kan terecht op verkiezingen.eenvandaag.nl om de StemWijzer in te vullen. Daar kunt u ook een groot aantal reportages terugkijken waarin EenVandaag op bezoek gaat bij gemeenten waar grote problemen de verkiezingen overschaduwen.