Minister Schultz van Haegen van Verkeer wil de leeftijd waarop jongeren kunnen beginnen met hun rijopleiding verlagen van 18 jaar naar 16,5 jaar. Een slecht plan, vindt een ruime meerderheid (59 procent) van de jongeren zelf.

76 Procent vindt ook dat jongeren een risicogroep vormen in het verkeer. Meer dan tweederde (68 procent) van de jongeren geeft aan dat 18 jaar jong genoeg is om alleen de weg op te gaan. De jongeren die al een rijbewijs zijn het meest tegen: driekwart van hen (76 procent) is tegen het plan van de minister.

"De leeftijd voor rijlessen moet 18 blijven. 18 vind ik eigenlijk nog te jong, maar ik geloof niet dat je op je 16e en 17e het ruimtelijk inzicht hebt om auto te rijden."

Risicogroep

76 Procent van de deelnemers vindt dat jongeren een risicogroep vormen in het verkeer. Het verlagen van de leeftijdsgrens gaat gevaarlijke situaties veroorzaken, voorspellen ze.

"Jongeren van die leeftijd hebben (als het goed is) net pas kennis gemaakt met alcohol, en zijn daar nog mee aan het experimenteren. Het lijkt me geen goed idee om tegelijkertijd met autorijden te beginnen."

"Het is een slecht plan. De prefrontale cortex van zeventienjarigen is nog niet ver genoeg ontwikkeld om verantwoord om te kunnen gaan met de verantwoordelijkheid en complexiteit van het verkeer."

Er zijn ook jongeren die denken in oplossingen, in plaats van in problemen:

"Ik denk dat het wel goed is als je eerste een test doet of hij/zij er al aan toe is om deel te nemen aan het verkeer, voor dat ze rijlessen mogen krijgen."

"Er kan beter een minimum duur (aantal lessen, uren of zelfs maanden) voor rijopleidingen vastgesteld worden, hierdoor haal je die '1 week CBR foppende rijopleidingen' er uit waar alleen trucjes worden aangeleerd."

130 rijden

Een eerder doorgevoerd plan, 130 km/h op de snelweg, kan ook geen goedkeuring dragen. Volgens de helft van de deelnemers wordt het verkeer hierdoor onveiliger (50 procent).

"Dat mens is knettergek. Ik heb nog maar weinig goede ideeën van haar gehoord. Die 13 seconden winst op de Afsluitdijk met 130 km/h is ook gewoon te kansloos."

Als blijkt dat het beter is voor het milieu om 120 te rijden, wat momenteel onderzocht wordt door het Kabinet, vindt ruim de helft (56 procent) dat de maatregel direct weer afgeschaft moet worden.

Reactie Veilig Verkeer Nederland

De redactie van EenVandaag vroeg VVN om een reactie. "Wij vinden het een goed plan van het kabinet om de proef met begeleid rijden uit te voeren. Het belangrijkste argument is dat jonge bestuurders op hun 18e meer praktijkervaring ervaring als zij zelfstandig de weg op gaan. Voor alle duidelijkheid : tot je 18e mag je alleen samen met een ervaren chauffeur de weg op."

Angst voor meer ongelukken hoeven we volgens VVN niet te hebben. "Uit cijfers in Duitsland blijkt namelijk dat bestuurders die tot hun achttiende begeleid hebben gereden, daarna 30 procent minder ongelukken veroorzaken dan jonge bestuurders die niet begeleid hebben gereden. Daarnaast begaan zij 20 procent minder overtredingen. Ook rijden zij minder vaak onder invloed van drank of drugs."

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft uitgerekend dat begeleid rijden per jaar in Nederland zestien verkeersdoden in de leeftijdsgroep 18 tot 24 jaar kan voorkomen. "Juist in die leeftijdsgroep vallen de meeste verkeersdoden. Nederland is niet het enige land dat begeleid rijden invoert. Duitsland, Zweden en Oostenrijk hebben al ervaring met begeleid rijden," aldus VVN.

Rijstijl

Vier op de tien (43 procent) jongeren die meededen heeft een autorijbewijs. De jonge automobiisten geven zichzelf gemiddeld een 7,5 voor hun rijstijl. Hoe jullie bij deze ruime voldoende komen is nog de vraag. Ruim negen van de tien (92 procent) van jullie geeft aan te hard te rijden, ruim een derde (34 procent) belt niet altijd handsfree en drie op de tien (30 procent) smst onder het rijden. Jongens begaan deze overtredingen vaker.

Ergernissen top3

De helft van de deelnemende jongeren (51 procent) stoort zich aan het feit dat medeweggebruikers geen richting aangeven. Langzame automobilisten (35 procent) en gesneden worden (30 procent), maakt de top 3 compleet.

"Dat ik op de fiets snelheid moest MINDEREN voor een auto die langzaam reed."

Over dit onderzoek

Aan dit online onderzoek, gehouden tussen 10 en 17 maart 2011, deden 1.542 jongeren mee. De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.