De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag de 60-jarige zwemschoolhouder Benno L. veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf wegens een reeks zedenmisdrijven met tientallen jonge, veelal in meer of mindere mate gehandicapte meisjes. Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar gevangenisstraf en tbs geëist. EenVandaag sprak met de vader van een van de slachtoffers die een hoofdrol speelt in de zaak tegen Benno L.

In veel gevallen heeft de rechtbank geen dwang bewezen kunnen verklaren, waar dat volgens het OM wel het geval was.

De rechtbank legde geen tbs op omdat deskundigen dat niet noodzakelijk vonden en geen behandeling adviseerden. L. zou ook buiten een kliniek kunnen worden behandeld.

Het stelselmatige misbruik vond tijdens de door L. gegeven zwemlessen of in de marge daarvan plaats, gedurende een periode van jaren. De praktijken van L. kwamen vorig jaar aan het licht, nadat kinderpornografisch materiaal op een computer van de Bosschenaar was ontdekt. Het OM klaagde Benno L. voor 57 gevallen aan. In al die gevallen was er door L. gemaakt beeldmateriaal als bewijs voorhanden.

Het OM heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen het vonnis.

Zeven jaar cel voor zwemschoolhouder Benno L.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.