Van John F. Kennedy en Bill Clinton wisten we het, maar nu blijkt ook één van de grootste Britse staatsmannen een affaire te hebben gehad. Winston Churchill zou een affaire hebben gehad met society diva en losbol Doris Castlerosse. Een onderzoeker van de universiteit van Aberystwyth in Wales ontdekte volgens een nieuwe documentaire van het Britse 'Channel 4' een tape die dat zou aantonen.

De tape in kwestie is een interview met de voormalige privésecretaris van Churchill - Sir John Colville. De opname is twee jaar voor zijn dood in 1987 gemaakt door archivisten van Churchill College aan de universiteit van Cambridge. Colville vertelt dat Churchill nooit een scheve schaats heeft gereden in zijn lange huwelijk, "Behalve die ene keer. Lady Churchill was niet bij hem en in het maanlicht in het zuiden van Frankrijk had hij zeker weten een affaire. Een korte relatie met Castlerosse, zoals ik denk dat ze heette. Doris Castlerosse, ja, dat was het", zo is op de tape te horen. 

Cara Delevinge, actrice en nicht van Castlerosse, bevestigt tegenover de documentairemakers de affaire. "Ze hadden inderdaad een relatie. Elke keer wanneer Winston haar bezocht, kreeg het personeel een vrije dag. De volgende dag vertelde Doris alles in vertrouwen aan mijn moeder en die vertelde het door aan mij. Doris en mijn moeder waren niet alleen schoonzussen, ze waren ook goede vriendinnen."

De relatie zou geduurd hebben van 1933 tot 1937, dus nog voor Churchill premier werd in 1940. Desondanks had het een gevaar kunnen zijn voor zijn premierschap. Zelfs de afloop van de Tweede Wereldoorlog had het kunnen beïnvloeden, zo schrijft Time Magazine.